Zo baas, zo hond

In de vorige eeuw stond in de Donald Duck een reeks portretten van honden en baasjes die veel op elkaar leken. Een poedel met natuurlijk een vrouw met wilde krullen. Een bokser met een man met inkijkneusgaten. Een hazewindhond met een pezige lange man.  Enzovoort. Populair onderwerp. Zie ook deze portretreeks. Of deze.

Knorrend varken
De overeenkomst is gezocht. De meeste honden zien er stukken beter uit dan hun baas. Als je daar als baas niet tegen kan, neem je een bulletje, een rimpelige hond die knort als een varken omdat zijn neus te kort is.
Maar neem het karakter. Toen Rufus nog op de hondenschool zat, liep daar een onvriendelijke vrouw rond met een herder die uitviel naar andere honden. Kip of ei. Kies je voor een xenofobe herder omdat je primair wil dat hij je bewaakt tegen al het Kwaad in de wereld? Of wordt het dier zo omdat jij nooit iemand groet?

Samen sloffen
In het park loopt ook een vrouw met hond Ajax die me vertelde dat Ajax helemaal niet leuk was. Nooit leuk met andere honden spelen, thuis alleen maar slapen en nergens interesse voor. Alsof ze het over zichzelf had. Hond en vrouw sloften samen door het park en keken daar even ongelukkig bij.

Grommen
Wat Rufus betreft: glimlach en haarkleur passen natuurlijk helemaal bij mij. Zijn weerzin tegen zwemmen en dat übervoorzichtige heeft hij van geen vreemde, maar hoe het gekomen is dat hij naar asociale scooters gromt weet ik echt niet.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *