Over mij

portret
Foto: Ruud Pos

Ik ben op 30 september 1966 in Frieschepalen geboren als oudste kind van een Nederlands gereformeerde dominee en een tot haar huwelijk bij Duyvis werkzame Haarlemse laborante. Ik groeide op met twee broers en een zus, de Bijbel, Zorro, Angelique, Het kleine huis op de Prairie, de EO-kinderkrant, Lassie, W.G. van der Hulst, Snuf de hond, Reis door de nacht, De dolle tweeling, andere tweelingen, zoals die van de Kameleon, en een avontuurlijke drieling. De boeken waren niet aan te slepen. Daarnaast kleide ik asbakken, cavia’s en engelen, en illustreerde mijn eigen boeken over honden en tweelingen.

Vanwege het werk van mijn vader verhuisde ik in 1971 van Frieschepalen naar Assen en in 1977 van Assen naar Rozenburg NH in de Haarlemmermeer, pal naast een landingsbaan. Na het Atheneum in Heemstede en een paar jaar kunstacademie in Kampen en Arnhem, verhuisde ik naar Utrecht om in 1993 als Cultureel antropoloog af te studeren.  

Ik woon in Utrecht met mijn man Wijbrand Schaap, twee honden en een kat, en werk bij de Fietsersbond als hoofdredacteur crossmedia waar ik schrijf over de kracht van de fiets, verschillende typen versnellingen, fietsmusea, ligfietsers en regenkleding.

omslagGrootser dan ik
Grootser dan ik lag al in 2004 bij de uitgever, maar was toen nog niet goed genoeg. Pas toen Wanda Gloude van Ambo Anthos in 2014 vroeg of ik nog schreef en zei dat ze mijn boek nooit was vergeten durfde ik het manuscript van Grootser dan ik weer in te kijken. Grootser dan ik zag in augustus 2016 het licht. 

Tweede boek
Mijn tweede boek gaat over de lange vriendschap tussen Iris en Katja. Iris is een trage dromer die het leven ondergaat, terwijl Katja vecht voor het beste. Jarenlang zijn ze onafscheidelijk tot Katja ongenadig onderuit gaat en harder moet knokken dan ooit om berooid en opgelicht na een scheiding haar leven opnieuw op te bouwen. Bitter verwijt ze Iris dat haar alles maar aan komt waaien. 


Vorige pagina Volgende pagina