Kattenbak 7.3.2

Kenzi is voor bescheiden plassers
Kenzi is voor bescheiden plassers

Meestal hebben de mensen weinig aan mijn stukjes, maar op het gebied van kattenbakken voor specifieke plassers ben ik onderhand een autoriteit.

Kenzi
Ooit was vooral het design een issue. Wij kochten een Kenzi kattenbak (tegenwoordig heet-ie Binq). Sieraad voor het interieur. Helaas verdomt kater Joop het te gaan zitten bij het plassen. Hij straalde op hoge druk de hele achterkant onder. Kenzi staat nu in een hoekje te wachten op het moment dat Joop (15) in het hiernamaals verder piest. Edje (6) lijkt vooralsnog een bescheiden plasser.

Gatenbak
Na Kenzi stapten we over op het Pee Weesysteem. Waarbij de uiteen gevallen houtkorrels in principe door de gaatjes in de onderbak zouden moeten vallen. Eco én goed voor de portemonnee, denk ik. Maar het laatste jaar verwerd de woonkamer tot een grote kattenbak. Dat komt zo: Joop staat niet alleen bij het plassen, maar hij plast ook steeds meer. Hij zuipt wasteiltjes leeg en klatert als een olifant. *) De gaatjes konden het niet meer bolwerken. Er viel niet meer tegenop te scheppen. Ik was onderhand 1/10 van mijn wakkere leven kwijt aan het elimineren van geuren en brokstukken van plassende katten. De verpulverde houtkorrels lagen een uur na het stofzuigen alweer door de hele kamer, drongen in sokken, kussenslopen en brooddozen, het leven werd er onhoudbaar van. Pee Wee staat nu in een hoekje te wachten op het moment dat Joop (15) in het hiernamaals verder piest.

Systeem 7.3.2

Het ideale schepje.
Kattenpoepschepje in actie

Onlangs heb ik het systeem vanaf nul op de schop genomen. Gegoogeld op ‘hoog plassende kat kattenbak’ en ‘minder troep kattenbak’. Ik kwam onder andere op kattenforadraadjes uit de jaren zestig vorige eeuw met onklare URL’s. Maar liet me niet ontmoedigen en heb nu het volgende gevonden.

  1. Kattenbak Nestor. Voor hoog plassende katten. Bovendien handig omdat je de bovenbak er niet uit hoeft te halen bij het leegscheppen. Je klapt eenvoudig het filter op. Zie filmpje.
  2. Grit van de Jumbo. Uit een kattenbakvullingtest van Kassa kwam het Jumbogrit als een van de best gewaardeerde soorten te voorschijn. Met een pieskanon als Joop zijn die houtkorrels niet te doen.
  3. Kattenmat met stekeltjes waar het grit achter moet blijven hangen.
   Kattenmat met stekeltjes waar het grit achter moet blijven hangen.

   Uitloopmat  Werkt vooral de eerste dag goed. Daarna leken de katten meer behendigheid te krijgen in het meenemen van het grit onder hun pootjes de kamer in.

  4. Robuuste poepschep van Becoscoop. Eco en je kunt er moeiteloos stukken beton mee uit de kattenbak scheppen. Maar bovendien is het de mooiste kattenpoepschep die ik ooit in mijn leven heb gezien en verkrijgbaar in tig kleuren.
  1. *) We zijn twee keer met Joop naar de dierenarts geweest, maar zijn bloedwaarden waren goed. Wel een vergrote schildklier, maar hij glimt en blinkt als een spiegeltje, dus we laten hem even zo.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *