Poehee PeeWee Post

Sjouw maar eens drie zakken kattenkorrels a 9 kilo de trap op.
Katten voeren en kattenbakken verschonen zijn de zin van mijn bestaan. Ik doe het altijd blijmoedig, met zo’n blik die christelijke huisvrouwen vooral vroeger op gezinsfoto’s hadden. Vervuld van diepe vreugde een ander (de katten in dit geval) van dienst te kunnen zijn.
Omdat ik mijn taak serieus neem, lees ik natuurlijk ook alles wat los en vastzit over kattenvoer en kattenbakken en zo ontdekte ik het PeeWee-systeem. Iets met kattenbakken met gaatjes en oplossende, naar dennen geurende, korrels. Het klinkt inderdaad een beetje TellSell. En als het zo’n geweldige vinding is, waarom heeft iedereen het dan niet? Nou, omdat het te mooi klinkt om waar te zijn bijvoorbeeld. Rondsurfen leert dat mensen de korrels aan de dure kant vinden. 14 euro voor een zak van 9 liter.
MAAR: het klopt dus wel dat je daar heel lang mee doet. Binnen een paar maanden is het goedkoper en ook nog eens goed voor het milieu want minder afval en goed voor je rug want minder vaak kattenbakkorrels slepen.

Poephartjes

Tenminste. Helaas worden Pee Wee korrels op maar weinig plekken verkocht (te duur natuurlijk), dus koop ik via internet. Ik was niet blij met het briefje dat wij niet thuis waren toen de bezorger de drie zakken รก 14 liter van 9 kilo de trappen sleepte. En de medewerkster van het postagentschap vond het ook niet leuk: ‘Ik ben geen watje, maar zo’n zwaar pakket heb ik nog nooit gehad. Ik kan het niet tillen.’
Ik heb de drie zakken een voor een naar mijn fiets gesleept en verspreid over hondenmand, opvouwbare fietsmand en de snelbinders voorop.
Wel mooi dat de katten uit dankbaarheid voor deze heldendaad hartjes poepen in de kattenbak.
Over driekwart jaar weer.

 

 

4 gedachten over “Poehee PeeWee Post

  1. Ik zou het doen! Scheelt echt veel korrels. Alleen de belofte dat de bak altijd naar dennen ruikt, klopt hier niet. O ja en je moet wel elke dag even drollen scheppen en een beetje rondscheppen zodat het gruis door de gaatjes zakt. In Amsterdam zit misschien wel een verkooppunt, dat kan ook.

  2. Ja, heb al gekeken, er zit een verkooppunt niet al te ver van mij vandaan. Die dennengeur vond ik eigenlijk wel belangrijk. Stinkt het meer dan de normale kattenbak? Ik wil vooral ook graag af van al die stukjes grit die door mijn huis zwerven en aan mijn blote voeten plakken. ๐Ÿ™‚

    1. Het stinkt niet meer dan een normale kattenbak. Hoe vaker je schoonmaakt hoe minder maar da’s logisch ๐Ÿ˜‰ idem voor korrels. Voordeel is echt hoofdzakelijk hoeveel houtkorels je verstouwt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *