Hoe je aan een goeie rechtse komt

Mijn favoriete lucht is warme, vochtige aarde.  Broeierige kaslucht. Elke zaterdagochtend en in de schoolvakanties kon ik bijkomen van school in de kas van de vader van vriendin C. We staken hederastekjes danwel stekjes van Suzanne-met-de-mooie-ogen in potjes natte aarde. We verknipten ook takken tot stekjes, zetten potjes in bedden en ik herinner me iets met een verpotmachine die een klereherrie maakte.
Naast vriendin C. hielpen ook haar neven M. en E. Daarom bewaarde ik mijn mooiste kleren voor in de kas. In mijn nieuwste spijkerbroek en kersverse C&A polo zat ik op mijn knieën in de modder. We flirtten, keetten en gierden van het lachen, vooral als de vader van C. weg was.

Blauwe arm
Eén vakantie was mijn arm weken blauw/geel/paars omdat de sport was elkaar op een onbewaakt moment keihard op de bovenarm te slaan.
In het begin verdiende ik er 2,50 per uur mee en op mijn zeventiende iets als 5 gulden. Ongelooflijk vond ik dat, terwijl  je voor zoiets gruwelijks als naar school gaan, geen cent kreeg.
Ik heb aan mijn vakantiewerk nog een goeie rechtse overgehouden ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *