4 uur in mijn slaapzakjas met de bus van Kampen naar Schiphol-Oost

De eerste bus (143) reed van Kampen via Dronten naar Lelystad, de tweede (154) van Lelystad naar Amsterdam Amstel en de derde (173) van Amsterdam Amstel naar het verlaten Schiphol-Oost, van waar ik met de auto op werd gehaald om naar de pastorie van wijlen Rozenburg  te gaan, waar mijn ouders, broertjes en zusje woonden. Het duurde 4 uur en kostte 16 gulden. Goedkoper dan de trein en mijn tijd was in 1984 niet kostbaar.

Niemandsland
De bus was Niemandsland, een vacuüm. Niemand wist wie ik was. En wie wel wist wie ik was, wist niet waar ik was. Ik keek naar de mensen in hun huizen, maar ze zagen mij niet. Ik wilde nergens uitstappen, bij niemand horen. Liever wilde ik ook niet in Schiphol-Oost uitstappen, maar ik wist niet waar ik anders naar toe moest. Ik had een lange zwarte jas die net een slaapzak was en waar ik ver in weg kon duiken.
Vrijdagavond rond een uur of acht arriveerde ik in wijlen Rozenburg Noord-Holland en zondagmiddag om twee uur vertrok ik weer naar mijn studentenflat in losbrekende grefo’s-walhalla Kampen om mijn eigen totaal andere leven met kunstacademie en vooral platonische liefde te hervatten.

Die wereldreis maakte ik natuurlijk niet ieder weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *