Zijn dit nou Jezussandalen?

wandelsandalen

Ik wilde dit bericht openen met: ‘Met Jezus heb ik niet zoveel, maar des te meer met zijn sandalen.’ Tot ik me afvroeg: maar zijn dit wel Jezussandalen? Of bedoel ik Romeinse sandalen? Droeg Jezus andere sandalen dan de Romeinen? Hoe moet je daar (in Jezusnaam) achterkomen?
Enfin, het gaat mij dus om schoenen met veel slingerbandjes, ook om de enkel.
Dit was de zomer van de sandaal. Ik heb al prachtige sandalen met jubelhakken en één paar met hout en spijkerhakken, maar die heb ik alleen naar zitetentjes aan, waar ik mijn benen zo ver uitsteek dat mensen over de sandalen struikelen, maar dan ziet iemand ze tenminste.
Praktisch de hele zomer heb ik in gezelschap van de hond op Teva’s gelopen. In 2007 beschreef ik ze als schoenen voor mensen die zelf hun groenten verbouwden.  (En wat is daar mis mee?!) Maar ineens brak het me op. En nu heb ik Merrell Henna’s. Het beste van twee, drie, of misschien wel meer werelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *