Op vakantie moet je ook uit vreemde bakken drinken

Als je tegen honden praat, houden ze hun kop scheef: ‘Echt?!’  Waar vind je die gretigheid tegenwoordig nog.
Ik stel Rufus bijvoorbeeld voor naar de hei te gaan. Vertel hem dat ik het onaardig van hem vind dat hij tegen de smetteloos witte hond M. heeft geplast, maar dat ik het aan de andere kant ook wel weer snap omdat M. had lopen ravotten met Rufus’ verloofde.
Soms werp ik een balletje op over het weer.

Schijt aan de Tijd
Wie níet met zijn hond praat is pas gek, denk ik. Maar dat betekent nog niet dat ik onbekommerd tegen Rufus aanlul. Ik check altijd even wie of wat achter me loopt. Eerdaags onderhield ik Rufus over zijn drinkgedrag. ‘Als we straks op vakantie gaan moet je ook uit vreemde bakken en watertjes drinken. Is het nou echt zo erg om naar die rivier af te dalen? Soit, je pootjes worden nat.’
Tot ik tussen het riet een man in een kano zag zitten. Pezig type, metalen brilletje van de planeet No Nonsense & Schijt aan de Tijd. Sportoren.
Even wilde ik doen of ik in mijn mobiel aan het praten was. Dat is namelijk altijd maatschappelijk in orde. Maar daar was het te laat voor.
Ik heb het gesprek met Rufus toen een beetje afgeraffeld en daar heb ik nog steeds spijt van.

2 gedachten over “Op vakantie moet je ook uit vreemde bakken drinken

  1. Fijn stukje, schreef ik net. Toen kreeg ik van WordPress de melding: ‘Your comment was too short. Try to say something useful’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *