Lezen naast de nachtpoeper

Het geheugen is een mistig gat. We waren op vakantie en ik zat onder de rode bulten en kon niet slapen van de jeuk. Ik verliet de tent om op het toilet een boek te kunnen lezen. Dat was op die ene camping. Ik dacht dat ik met ex R. was, maar ex R. en ik wildkampeerden altijd en roosterden broodjes boven het kampvuur en hoe kwamen we aan die auto? Ineens komt de naam van de camping bovendrijven: Camping Le lac des vieilles forges, terwijl ik nooit campingnamen onthoud. Er zijn nog een heleboel meer vragen die onbeantwoord blijven: Welk boek las ik, bijvoorbeeld? En: wat had ik aan?
Wat ik wel weet is dat het tamelijk druk was met nachtpoepers die toen iedereen sliep eindelijk geluiden durfden maken die het daglicht niet konden verdragen.

Koud douchen, zei de dokter bij thuiskomst. Na een dag waren de bulten weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *