Top 11 Troostkopen 2013

Ook op huize Troostkoper drukte de crisis in 2013 een stempel. Daarom dit jaar geen knetterdure designuitgaven of verwegge vakanties met dagelijkse lunches in exquise restaurants. Maar dat mag de troost van het kopen niet drukken. Een top 11.

Altijd goed voor het gemoed, de Hoorneboegse hei

1. Retourtje Utrecht-Hollandse Rading. 3,40 euro (met kortingskaart) + 3 euro voor het hondenkaartje. Beste koop 2013! 

Vlakbij station Hollandsche Rading ligt de Hoorneboegse hei. Bijzonder aan de Hoorneboegse hei is dat honden er los mogen lopen naast de zogenaamde ‘gemoedelijke grazers’.

restaurant De rechtbank2. Middagje slempen met W. en hond Rufus op het terras van café-restaurant De rechtbank in Utrecht. 41,50 euro 

Pluk de zon. Wat moet je er meer over zeggen?

 

aquarelverf 3. Aquarelverf van Talens. 21,49 euro 

In 2013 het oude handwerk opgepakt. Om te beginnen met goedkope verf waar je heus niet altijd liefelijke bloempjes mee hoeft te aquarelleren.

Mads Norgaard vestje

4. Marktplaatshit: vestje Mads Norgaard. 12,50 euro 

Waar zouden we anno nu zijn zonder Marktplaats? Ok, niet altijd is ‘zo goed als nieuw’ zo nieuw als het klinkt – eerlijk gezegd zijn de vezels soms helemaal stukgewassen, niet waar, S. te G.?! – maar toch.

stippelbh van Marie Jo5. Marie Jo l’aventure. Type ‘Roy’. 50,36 euro in de sale van de Bijenkorf. 

Nee, ik koop niet alles op Marktplaats.

 

leeslampje Hama6. Leeslampje Hama. 22,95 euro.  

Scheelt weer een leesbril.

 

Boekomslag Griet op de Beeck7. Boek: Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck. 10,99 euro (ebook) 

Om te huilen en te lachen en niet meer weg te leggen.

eva solo brooddoos8. Brooddoos van Eva Solo. 30 euro in de aanbieding.  

Toen op het werk de catering af werd geschaft, moesten wij aan de brooddozen. Om er niet al te treurig van te worden heb ik maar een mooie gekocht, die bovendien in de magnetron kan. Nog nooit zo smakelijk en gevarieerd gewerkluncht als afgelopen jaar. Zie ook de crisisnotenkraker. 

9. t/m 11.  Ik kan niet wachten tot ik mijn Jezussandalen weer aan kan, de verse sla uit de tuin rond kan slingeren en  elke keer als ik langs of over de tuin loop, streelt de Xala theepotgieter Lungo (23,95 euro) mijn oog.  Gelukkig troostkoopjaar! (Trouwens, wat was jouw beste (troost)koop van 2013? Ik hoor het graag.)

koffiepotgieter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *