Stoffengids

Kunstkenner en wijnkenner hebben we al. Ik pleit daarnaast voor de nationale erkenning van de stoffenkenner. En dat zo iemand dan ook een winkel opent waar je als stoffenfreak de hele dag stoffen kan aaien en er een jurk van kan laten maken. Nu moet iedere fijnproever voor zich het wiel uitvinden. Er zijn geen stoffengidsen zoals er wijngidsen zijn. Waar dan bijvoorbeeld in staat dat een mix van modale en viscose en een snufje elastane het neusje van de zalm is, vooral als hij in een klein plaatsje ten zuiden van Napels verwerkt wordt.
Ik ben door schade en schande wijs geworden. Mijn jeugd is geruïneerd door zelfgemaakte kleding van wol, polyester en nylon. Maar omkijken heeft geen zin. Het beste kan ik mij nu in kleren van bijvoorbeeld Majestic of Day Birger et Mikkelsen steken. Die zijn daglonen duurder dan de Hema. Niet dat duur een garantie is. De T-shirts van Margriet Nannings zijn een martelgang. Verkeerde halslijn, zweetstofje. Terwijl een vestje van Majestic naast dat het oogstrelend is de tastzintuigen tot zingen brengt.
Hoog tijd voor een stoffengids met omfietsshirts van onder de dertig euro. Zodat de stoffenzin ook voor Jan de Arbeider binnen bereik komt.

Update 19/6:
Heerlijk Hema jurkje 20 euro
Update 29/7:
Maar dat jurkje gaat wel snel lubberen. (of ik ben als een gek aan het afvallen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *