Kamervullende beslagkom

In een vlaag van waanzin heb ik gister via Marktplaats een beslagkom gekocht van VIJF liter. Stel je even voor, dat is een half zwembad. We wilden toch al iets met de keuken, maar nu moet het echt. De Superbowl komt woensdag. We beginnen vanmiddag met het wegvoeren van alle keukenstoelen die niet strikt noodzakelijk zijn.
Het ging mis omdat ik puur op vorm en niet op inhoud zocht. Laatst had ik van de keuken een puinzooi gemaakt toen ik voor de kruidkoek uit Puur gezond hazelnoten aan diggelen wilde staafmixen. Eenmaal uitgestaafmixed lag 5% van de hazelnoten inderdaad in stukjes in de beslagkom. De andere 95% verdween in boekomslagen, kattenoren en plafondnaden.
Daar moest wat op te vinden zijn. Ik herinnerde me dat mijn moeder vroeger een beslagkom met een deksel had en in dat deksel zat een gat. Daar kon je de (staaf)mixer doorsteken en dan bleef 99,9 % van de hazelnoten (of had je die toen nog niet?) binnenboord.
Maar zoals met zoveel goede dingen: ze bestaan niet meer. Bij de kookspullenjuwelier keken ze me glazig aan. En toen ik dan in uiterste nood op ‘beslagkom met deksel met gat erin’ googelde kwam ik hier op uit.
Volgende week geef ik een Tupperwareparty. Hij is er in zijn eentje groot genoeg voor.

4 gedachten over “Kamervullende beslagkom

  1. O Suzanne, wat is je woordkeus weer geniaal. Je zou strafbaar moeten zijn als het weer zo lang zou duren tot een volgend bericht. Maar op zulke wil ik best een paar weken wachten.

  2. Hoi,
    Je kunt deze beslag kommen voor 2,99 gewoon kopen bij Xenos. en Bij tupperware verkopen ze er een voor 19,95

    marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *