Retourtje duistere middeleeuwen

Dinsdagochtend kreeg ik het laatste mailtje. De server lag plat. Aangezien we sinds een paar maanden ook telefoon via internet hebben was dat een ramp van ongekende omvang.
Er was 1 lichtpuntje: DV102.
Het is alleen aan DV102 te danken dat we deze dagen – tot en met vrijdagmiddag duurde de ellende – tenminste nog een beetje redelijk hebben doorstaan. Als ik mijn laptop op het uiterste puntje van de verwarming zette had ik net verbinding met het volslagen onbeveiligde netwerk DV102 (als er tenminste geen vuilnisman, schoonmaakbusje of koerierdienst langs reed). Alsof hij de mailtjes zelf schreef, zo traag haalde DV102 de mail op, maar hij deed het maar mooi.
Die laptop is me er ook eentje. www.tweedehandsmac.nl: 250 euro. Hij heeft precies wat ik nodig heb en niet veel meer. Wel airport, geen Leopard. ‘Een van de eerste ibookjes’, zei de verkoper, ‘en hij is gek op de zon.’
Dat treft.
Hij mag mee op vakantie. De ibook dan he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *