Kappers zijn boeven

Petje af voor mensen die zestien jaar of langer bij dezelfde kapper blijven en een band opbouwen. ‘Man nog last van zijn prostaat?’ Lintjes moeten ze krijgen. Ik ben alweer bindingsangstig op zoek naar een nieuwe. Niet omdat ze slecht knippen maar ik moet twee weken van tevoren een afspraak maken om te horen: je haar is dun en dof. Kappers zijn bovendien tuig van de richel. Dat kun je al zien aan die achterlijk dure spulletjes in aanstellerige flesjes die ze verkopen.
Ik dacht dat ik me aan die schurkenstreken tenminste redelijk onttrokken had, maar de arm van de machtige Kappersbranche reikt ver. Nu is de cremespoeling van Guhl vernieuwd: het flesje moet op zijn kop staan. De bewuste vloeistof heeft een metamorfose ondergaan. Voortaan is het een dikke roze drap van het soort dat je liever niet bij je favoriete stekkie aan de Spaanse kust aan ziet spoelen. De inhoud komt er niet uit of in één keer.
Ik kan maar een reden bedenken waarom Herr Guhl deze innovatie heeft doorgevoerd. Ik deed er soms vier weken mee. Dan zat hij duimen te draaien achter de kassa en daar werd hij schijtziek van. Tja. Je kan ook eens een keer een nieuw product bedenken he, Herr Guhl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *