Hondenmiskoop 2: Muckboots

Hondenbezitters kunnen niet buiten hondenoutfit. Sommigen trekken die nooit meer uit, maar dat terzijde.
Reguliere schoenen en laarzen sterven namelijk een gewisse dood bij drie maal daags nat gras. Houten zolen breken. Het leer huilt. Maar een alternatief is niet 1-2-3 gevonden. De markt laat helaas een groot gapend gat vallen wat betreft hondenoutfitwinkels. Die er zijn, verkopen alleen jasjes en broeken voor de hond.
Ik kwam uit bij ruitersport- en jagersaccessoiresshops. Maar Dubarrylaarzen zonder paard of in corduroy bandplooibroek gestoken echtgenoot kunnen echt niet. Gelukkig heb je ook Muckboots. Eventueel kun je daar zelfs mee tuinieren. Zulke laarzen zijn typisch internetartikelen, want als ik al real life winkelend ergens toevallig op Muckboots was gestuit hadden ze vast maar 1 of 2 soorten gehad en nu kon ik precies een wat kortere laars uitzoeken.
Aan de andere kant: ze bleken eenmaal thuisbezorgd gi-gan-tisch. Uggs zijn er stilettohakjes bij. De fabrikant is uitgeschoten met het rubber. Mijn tenen zijn geluidsdicht verpakt in een laag van ettelijke centimeters. Ook bij -17 graden loop ik er met dunne sokjes nog warmpjes bij. Terugsturen? Dapper stapte ik erop voort tot mijn benen na zes weken rood gegeseld waren van de schachten die tegen mijn kuiten flapten.
Het alternatief, de Meindl Gtsaadjes, moest ik ook terugsturen omdat ze bij de hiel slobberden.
Toen moest het toch maar gebeuren. Ik kroop achter mijn mac vandaan en fietste Utrecht in. In de real life winkels van Bever en Kathmandu werd ik zowat de winkel uitgeslagen omdat ik de K2 niet ging beklimmen, maar voor de ruige outdoorverkoopster uit kon halen griste ik nog snel een setje laarzen van Teva mee.
In mijn kleur.
Ze krijgen van mij het predicaat ‘Ideale hondenuitlaatlaarzen.’ Of zo’n outdoormerk daar blij mee is, is een tweede.

3 gedachten over “Hondenmiskoop 2: Muckboots

  1. hahahaha, ik kan het niet nalaten weer te reageren! Ik heb net eenzelfde zoektocht achter de rug maar ben bij de Hanwag Nanuk Lady uitgekomen: waterdicht en lekker warm. En verder een regenburka van Agu (herenmodel zodat hij over mijn winterjas kan) en een 2e hands jas van Marktplaats! Klaar is Klara!
    groetjes, Kedinkate

  2. Bekend probleem. Ik loop nu al jaren in nokian laarzen. Type contio classic. Old school hoog zwart lelijk en onverwoestbaar. Tot nu toe ook geen koude voeten. Mijn vrouw heeft onlangs ook twee paar nokians en is er heel blij mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *