Help, een hond!


Dit zijn mijn laarzen met honderden sporen van puppytandjes. Verder heeft hij twee panty’s, een rok, legging, vest en broek aan gort gebeten.
We hebben Rufus nu drie maanden en ik vraag me af wanneer mijn leven weer normaal wordt.
Hij begint om 6 uur te piepen, moet 7 uur voor het eerst uit en vervolgens om de 2 a 3 uur tot 12 uur ’s avonds. En nog plast hij in huis. Alleen thuis zijn kan hij nog niet. We hebben hem niet langer dan een kwartier zonder ons in huis gelaten. Hij moet het nog leren. Maar ja. Nu is hij weer ziek. Waarschijnlijk kennelhoest.
Heb ik er spijt van? Soms. Nee, niet echt. Je krijgt er zoveel voor terug, zoals men dan zegt. En dat is niet de enige overeenkomst met een kind krijgen. Gelukkig zijn er ook verschillen. Ooit wilde ik kinderen, maar kreeg ze niet en nu begrijp ik niet meer dat ik ze ooit gewild heb. Heb ik nu een paar slaaparme maanden, in geval van kinderen had ik jaaaaaren energie en vrijheid in hebben moeten leveren. (Maar je krijgt er zoveel voor terug.)
En wat krijg je er dan wel niet voor terug?
1. Inzicht in wat er allemaal op straat zwerft. (Giftige besjes, natte zakdoeken, olifantendiarree)
2. Contact met buren in heel brede zin. ‘Hallo, ken ik jou niet, maar normaal heb je toch een hond bij je.’
3. Kennis van wat er aan honden in je buurt leeft: Rocky, Bonje, Borre, Lepel, Polly, Bonny, Diesel, Desi enzovoort.
4. Eindelijk iemand die uit zijn dak gaat als hij jou ziet. (maar dat doet hij ook bij de buurvrouw)
5. Een Ritme. Veel beweging en frisse lucht. Kilo’s eraf.
6. Gesprekken met medehondeigenaren over wat goed is en wat niet, fases en eigenaardigheden, verschillen in opvatting. Martin Gaus of Cesar Milan. En veel ander studiemateriaal over het Wezen Hond.
7 t/m 100. Contact met een unieke Hond die je steeds beter leert kennen. Met zijn gedribbel, snuffelneus, dwarsgeklapte oren, de balletjes die hij van andere honden afpakt, hoe hij op je afrent als je hem roept (en lekkere worst bij je hebt) en natuurlijk zijn prachtige hondenogen.
101. Over 7 maanden een geweldige, leuke, gehoorzame volwassen hond die zindelijk is, prima een paar uurtjes alleen kan zijn en nog maar drie keer per dag uitgelaten hoeft te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *