Fiets compleet

Honden doen een boel niet vanzelf. Zoals netjes in hun fietsmand blijven zitten. En wat dan?!
Soms denk je dat Nederland kapot bewegwijzerd is, maar bij zoiets merk je dat je in diepste wezen alleen staat in het leven. Natuurlijk had ik een rieten hondenfietsmand met korf kunnen kopen. Maar ik heb al een mand. Niet zomaar een, maar een die ik na een half jaar de fietsstyliste uithangen gevonden heb. Of MOET je soms aan het riet als je een hond hebt. Zegt dat je niet van riet houdt eigenlijk dat je een hondenhater bent?
Gelukkig ben ik niet voor een gat te vangen. Ik heb een losse Basil Pluto hondenkorf gekocht die rond is, maar die als ik hem in mijn Basil Forte mand klem pup Rufus op zijn plek houdt. Hondenkussen was ook een zoektocht. Heb nu een Hemakussen in een te grote waterdichte kussenhoes uit Hoogezand. (Was ik maar handig met naald en draad denk ik soms. Maar ja, dan zat ik de godganse dag bij De gouden schaar mijn vingers te perforeren, net zo goed waardeloos).
Ondertussen was fietsen nog nooit zo leuk. Een fiets is domweg niet compleet zonder hond.

3 gedachten over “Fiets compleet

  1. al “googelend ” op zoek naar hondenfietsmand kwam ik deze foto tegen. Ben wat gaan lezen en herken veel van de puppyperikelen. Ons markiesje Charlie is nu 5 maanden en zit nu achterop de fiets , vond 8 kg te zwaar worden voorop. Vraag me af of Rufus nog steeds voorop zit? en of hij inmiddels alleen kan blijven (ons vorig markiesje niet , een ramp , steeds oppas)

    1. Rufus zit met zijn 9 a 10 kilo nog steeds voorop. Zwaar maar te doen. We hebben ook een doggyride mini aangeschaft met een beugel om hem achter elke fiets, ook ov-fietsen te kunnen doen. Tamelijk ideaal! Rufus is ook nogal slecht in alleen zijn trouwens, maar we hebben hoop dat het ooit goedkomt en we samen een avond zonder weg kunnen. Hij is trouwens geen echte narkies dus ik Weet niet of we het daaraan toe kunnen schrijven. Het is wel een gevoelig sociaal hondje.
      Heb je een foto van Charlie ;-)? Altijd leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *