De blije dweilster

Schoonmaken is een kwestie van het juiste materiaal. Wij dachten in eerste instantie dat we goed zaten met de Leifheit Profi uitwringpers met Leifheit Profi vloerwisser. Schoon huis zonder bukken. Wie wil dat niet? Schoonmaakster M. dus.

Fles onverdunde choor
De Leifheit kocht ik speciaal ter gelegenheid van de komst van M, jaren geleden. Haar mocht het aan niets ontbreken. Ik kocht ook innovatieve doekjes, automatische zemen, superwissers en door Nobelprijswinnaars goedgekeurde flessen chemicaliën, maar M. moest er niets van hebben. Vooral niet als er ‘Eco’ op stond. Haar moest je gewoon een ouderwetse emmer, handdweil en niet te vergeten een fles onverdunde chloor XL geven.
We schikten ons volledig naar haar, want wilden geen moderne slavendrijvers zijn, en wie was hier de expert? Hoewel we als ZZP-ende thuiswerkers normaal gesproken om tien uur uit bed stapten, zaten we op de dag dat het M. behaagde ons huis te kuisen om negen uur slaperig op de fiets om in een café in de Utrechtse binnenstad te ontbijten. We zouden haar maar voor de voeten lopen.
‘Zouden we al weer naar huis kunnen?’, vroegen we ons om elf uur af.
Thuis rook het appartement naar zwembad en dat was een goed teken.

Bukvrij
Maar aan alle mooie dingen komt een einde. M. kreeg het te druk en verliet ons. We moesten voortaan zelf aan de bak. En eigenlijk kost dat minder tijd en moeite dan naar de stad fietsen en daar twee uur lang met je slaaphoofd te ontbijten. Mede dankzij onze Leifheit Profi uitwringpers met Leifheit Profi vloerwisser waardoor je niet hoeft te bukken en die zo onder de servieskast doorzwabbert.
Maar ok, het kost ons vooral minder tijd en moeite omdat we het niet elke week doen. Terwijl het zo leuk is!

3 gedachten over “De blije dweilster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *