Aangeboden: spuuglelijke schoenen

Ik was verliefd op ze geworden door een advertentie van Zwartjes die elke week weer in de krantenbijlage stond. Toen ik ze eenmaal in het echt zag, keek ik niet meer goed. Ze waren te breed. Katrina Duckschoenen. Leuk voor meisjes van vijf.
Het heeft even gekost voor ik ze als verloren kon beschouwen en ‘elk aannemelijk bod’ goed genoeg was. Dat laatste is een voorwaarde als je op Marktplaats een beetje wil boeren. Minimaal 50 euro vragen voor een paar schoenen dat ooit ontzettend duur was, schrikt af. Misschien leveren ze uiteindelijk wel 50 euro op, maar dan pas na een proces van bieden, overbieden en steeds gretiger wordende kopers.
Mijn Archeschoenen bleken 30 euro waard.
Ik vind mijzelf een eerlijke verkoper, maar heb niet de hele waarheid verteld, namelijk dat ik ze spuuglelijk vind.
Bij de verkoop van de Muckboots (25 euro) verzweeg ik dat mijn kuiten roodgekletst waren van de schachten. (Hopelijk heeft de nieuwe draagster dikkere kuiten waardoor de schachten de ruimte niet krijgen om te kletsen.)
Het universum sloeg terug. Sinds gister zijn we in het bezit van een Doggyride hondenkar die op Marktplaats werd aangeboden als ‘Zo goed als nieuw’, maar flinke gebruikssporen heeft. Het rode zeil is verschoten en er zitten krassen op. Het verbindingsstuk is roestig. Alleen de wielen zijn nieuw. Ik ben blij met de kar, maar voel me toch een beetje bedonderd door de vrouw te Barneveld die drie keffende ballen haar had, waar ik pas na lang turen oogjes in ontdekte.
Ik hoop dat ze heel arm is en het geld goed kan gebruiken. Maar dat zal wel met zulke hondjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *