Wispelturige vullingen voor de Parker Roller Ball

“Ik heb daar nog nooit klachten over gehad”, zei de man (type “lachen-wa-is-da”).
“O”, zei ik sprakeloos.
Als ik had gedacht een deskundige kantoorboekhandel binnen te stappen met een pennenfreak achter de toonbank, had ik het mooi mis.
Meneer wist niet waar ik het over had. Vullingen van wisselende kwaliteit? Stroef schrijvende Parker Roller Balls? Hij keek me lijdzaam aan, wachtend op mijn volgende stap, de winkel uit of niet, maar wat maakte hem dat uit.
Ik had gevraagd om een ‘verbeterde versie van de Parker Roller Ball, iets soortgelijks, maar dan helemaal van metaal en misschien dat vullingen van een ander merk beter zijn?’
Als ik pennenverkoper was wist ik alles. Alles van inkt, alles van schrijfergonomie, duurzame materialen, de nieuwste snufjes, dessins, design, alles. En ik had ook direct gezien dat ik het type klant was dat graag veel wist en dat ik daar als ik het slim aanpakte best een wat duurdere pen aan zou kunnen verkopen en dat ze die met haar grote pennenhart zou koesteren tot het eind der tijden.
Deze man wist niets. Om de hoek zat een andere kantoorboekhandel, maar daar wisten ze ook niks. Nog minder eigenlijk. Misschien hoort dat. Misschien zijn onwetendheid en pennen verkopen wel onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dat geval heb ik niks gezegd.

Eén gedachte over “Wispelturige vullingen voor de Parker Roller Ball

  1. hoi Suzanne,

    ik herken jouw probleem. Een aantal jaren geleden waren de Rollerball-cartridges van Parker altijd van uitstekende kwaliteit. Het was een genot om ermee te schrijven. Maar de laatste jaren is de kwaliteit sterk teruggelopen. Soms begint de inkttoevoer al na een dag te haperen, en dat zou natuurlijk niet mogen. De winkelier waar ik de vullingen koop, zei echter dat hij nog nooit klachten had gehad. Maar gelukkig ben ik blijkens jouw stukje niet de enige. Ik heb over dit onderwerp een reactie geplaatst op de consumentenforums van Kassa en Radar. Je weet nooit of daar nog reactie op komt. Ook stuur ik een boze brief naar de producent, Newell Rubbermaid in Goirle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *