Wedstrijdje wie eet de meeste happen tjau min

Dus ik ga zitten voor de tv. Bord op schoot. Glaasje wijn erbij. Joop eindelijk het kattenluikje door naar buiten gejaagd. En ik pak mijn vork en breng hem naar mijn mond en ik begin onmiddellijk aan mezelf te twijfelen. Proef ik wat ik proef?
De Tjau min van de C1000 doet in geen velden of wegen denken aan Suriname, kouseband en dat soort dingen. Olvarit, ja. Een periode in mijn leven die ik liever vergeet waarin alles aangebrand, doodgekookt of sufgeprakt werd. De knoop is snel doorgehakt.
Het worden twee boterhammen met pindakaas & exotische (waarschijnlijk Surinaamse) sambal. Maar ’s nachts kom ik ondanks zes Valdispert extra sterk, een warme kruik en 765 schaapjes tellen niet in slaap: Zijn er echt mensen die dit eten? Of, een bijna kinky gedachte: zijn er mensen die er speciaal voor naar de C1000 komen en dan zeggen: Mozeskriebels, de Tjau min is op?
It’s a strange world.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *