Van tuinpotten schilderen word je niet rijk

Van tuinpotten beschilderen word je niet rijk
Een belangrijke reden waarom ik de kunstacademie niet heb afgemaakt (naast dat ik totaal vereenzaamde en zonder toekomst was), is dat het ont-zet-tend fustrerend is als iets niet lukt. Dan heb je twee dagen zitten schilderen en hááááát je wat je gemaakt hebt.
Des te groter de vreugde als iets wel lukt. Zelf vind ik deze tuinpotten nogal gelukt en het ging me nog makkelijk af ook. Zou ik mijn avamakerij niet uitbreiden met een tuinpottenfabriekje? Nu ik heb uitgerekend wat ze moeten kosten om op een tientje arbeidsloon te komen (drie keer beitsen!), ben ik wat minder enthousiast: 90 á 100 Euro.
Dat doen de Mexicanen goedkoper. Al is deze hand beschilderde bloempot wel een flink stuk kleiner.
En om er echte Kunst van te maken moet je ook de vorm van de potten zelf bepalen, vind ik. Iets met pottenbakken, keramiek en glazuren en zo. Niet dat ik denk dat ik dan binnenloop, maar ik wil wel leren hoe dat moet.
Helaas heb ik pottenbakken op de kunstacademie niet geleerd. Toen vond ik keramiek namelijk nog tuttig. Want te praktisch en zo zou ik nooit een tweede Picasso worden.
Zucht. Alsof Picasso niet keramiekte.
Binnenkort maar een cursus zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *