Uren tellen (2)

Als ondernemer moet je voor de belastingdienst aan kunnen tonen dat je in een jaar minimaal 1260 uur in je eigen onderneming steekt. Daarom hou ik een urentabel bij. Wat nog helemaal niet eenvoudig is. Tijdens het schrijven schuif ik weleens mijn stoel naar achter en ga naar buiten zitten kijken, verwijder een neuzende kat van mijn toetsenbord of bel met de leverancier van de footprint van de nieuwe tent.
En andersom: Werkachtige handelingen die het privéleven na kantoortijd binnensluipen. Ik herinner me over dit soort zaken een venijnige discussie op de presslijst van Women on the web. Echte tijdknijpers zaten erbij. Soms gingen ze uit eten en dachten ze nog na over hun opdracht, waren dus eigenlijk aan het werk. Moesten ze dat als gewerkte uren declareren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *