Uitslag Troostkoperenquête

Leuk idee, zo’n enquête. Maar ik kan van de uitslag niet veel maken. Te diffuus. En zoals altijd zijn de ‘overige’/’anders’-antwoorden verreweg het interessantst. (Echt een vak hé, enquêtes maken waar je wat aan hebt. Volgende keer iets meer sturen en vouwen en plakken.)

Iemand antwoordde op de vraag: ‘Wat was je duurste miskoop ooit?’: ‘Brompton.’ Daar was ik hard aan toe. Brompton is de iPhone onder de vouwfietsers. Deze week heb ik zoveel liefdesbetuigingen aan de Brompton gelezen dat ik zowat dacht dat mijn leven niet compleet was zonder. (Terwijl ik hooguit twee keer per maand in de trein zit en alleen naar bestemmingen met ov-fiets.)

Miskopen van anderen: ’talloze schoenen die pijn deden’; ‘mijn trouwschoenen die ik na tien minuten heb uitgeschopt’; ‘ondernemerscursus van 2500 euro waarbij we bleken te worden ‘ingestraald’ aan de telefoon’;  ‘verbouwingen – werklieden die niet doen wat ze beloven (en daar kom je pas na een half jaar achter, wanneer het het begeeft, of de muur alsnog doorslaat, enz). ‘

Alleen op de vraag wanneer je even niet aan geld denkt, werd eensgezind geantwoord: ‘Als mijn huisdier ziek is.’  Ik ruik kansen voor dierenartsen.
En dan was er ook nog iemand die als eerste zou bezuinigen in het veld ‘overige’ op ‘kleding voor mijn huisdier’.
Ik wil me nergens mee bemoeien, maar wat zonde! Dan wordt je huisdier nooit best dressed animal on instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *