Top 9 Troostkopen 2014

Weinig uitspattingen in 2014. Geen gekke snufjes. Marktplaats was ook dit jaar mijn grote vriend. Alleen om in de toekomst fluitend fietsvakanties te kunnen maken heb ik diep in de buidel getast. 

Chie Mihara sandalen voor 40 euro
Chie Mihara sandalen voor 40 euro

1. Chie Mihara sandalen. Marktplaats, 40 euro. Ik loerde al langer naar deze sandalen, maar ik had nog schoenen met hoge hakken. Dacht ik. Tot dezen op een dag onder mijn voeten wegrotten.

 

Matraswig of pont d'amour
Matraswig

2. Matraswig. 28,95 bij Matras Direct. Ooit zijn we zo stom geweest twee losse matrassen te kopen in plaats van een tweepersoons, zodat er altijd iemand in een kuil ligt. Nooit geweten dat er zoiets als een pont d’amour of matraswig bestond!

 

Waar was je sleutel, lipstick, pistool ook alweer gebleven?
Waar was je sleutel, lipstick, pistool ook alweer gebleven?

3. SOI Taslamp. Gekregen bij de Fietsersbond kerstverloting. Maar ook te koop vanaf 29,95. Elke dag weer een feest.

 

Heeft ook twee discostanden
Heeft ook twee discostanden

4. Lichtgevende hondenhalsband, oplaadbaar met USB. Gooise diersuper, 7,95. Elke winter was het weer tobben met halsbanden of lichtjes met knoopcelbatterijen. 2 uur fel licht om daarna voor eeuwig te verflauwen. 1ste exemplaar was na een week stuk, maar netjes een nieuwe halsband gekregen die er elke dag zin in heeft.

Lichtgewicht tent waarin je kunt staan!
Lichtgewicht tent waarin je kunt staan!

 

5. & 6. Vaude Chapel 3p tent (+/- 450 euro) en Helinox kampeerstoel (+/- 100 euro). Outdoorwinkels zijn de leukste winkels die er zijn. (Titanium sporks! Opblaasbare hoofdkussens! Opvouwbare theebekers! Fietskar Bob yak!) Sowieso. Van alles bestaat inmiddels een lichtgewicht opvouwbare versie. Fietsvakanties waren taboe totdat we deze tent ontdekten waarin je kunt staan en je prima op je lichtgewicht stoeltje voor de buren kunt verstoppen.

7. Broodje Carpaccio van Sector 3 in Utrecht, 4,80.

Houtjes en touwtje los verkrijgbaar
Houtjes en touwtje los verkrijgbaar

8. Gloveralljas, 280 euro. Van mijn oude houtje-touwtje-jas, een hondendeken met mouwen, vielen onderdelen af. Opvolger Gloverall is een klassieker die de oude Romeinen al droegen bij de belegering van Gallië. Die jassen waren zo loeidegelijk dat de nazaten van deze Romeinen de Gloveralls nu nog op Marktplaats als ‘zo goed als nieuw’ kunnen verkopen. Het mooiste vind ik dat je losse knopen en houtjes en touwtjes kunt kopen, mochten die het leven laten.

Bestand tegen 10 centimeter modder
Bestand tegen 10 centimeter modder

9. Teva de la Vina, 120 euro bij de Bever. Wat ze je niet vertellen als je een hond neemt/koopt/adopteert, is dat je de halve dag door zompige modder loopt, waar elke normale schoen na een week van bezwijkt. Maar je wilt er ook niet elke dag uitzien of je de Himalaya gaat beklimmen en geen rok kunnen dragen omdat dat niet matcht met je bergschoenen. Daarom deze goodlooking doch robuuste schoen.

 

Eén gedachte over “Top 9 Troostkopen 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *