Test: Siliconen of blote voeten, tips voor iedere schoenendrager (m/v)

Schrijven over schoenen (alweer) is vast een smet op mijn literaire blazoen, maar schrijven is nou eenmaal risico’s nemen.  Laatst liep ik op een snikhete dag van het Westergaspark in Amsterdam naar het station op mijn bootschoenen, de enige schoenen die ik nog verdroeg omdat mijn voeten de dag ervoor geruïneerd waren door sandalen. Vlakbij het station, in de Haarlemmerstraat, liep een vrouw zonder schoenen voor me.

Contact met de straat
Toevallig had ik net gelezen over de blote-voetenrage, mensen die lyrisch waren over het pure contact met gras en aarde dat je had als schoenen geen barrière meer vormden. De vrouw liep aarzelend en zoekend naast een knotjesman die wel schoenen droeg, mogelijk minimalistische veganistenschoenen. Ze was meer bezig met lopen dan met hem. Ik keek met haar mee, naar glasscherven en ringen van blikjes. Het viel me mee, eerlijk gezegd. Tegelijkertijd wist ik wel waarom het in mijn hoofd niet op was gekomen mijn martelsandalen uit te doen toen ik alleen nog maar strompelen kon. Blote voeten in de stad is toch zoiets als in je kamerjas de straat op. Ook heel natuurlijk, zo’n briesje rond je bh-loze borsten, en natuur is prima en tof, maar soms wint cultuur en dat geldt helemaal voor schoenen.

Schoenenpleisters
Je moet er bij voorkeur wel (een paar meter) op kunnen lopen. Ik ben afgelopen maand in de wereld van de siliconen schoenenpleisters, plakkers en bandjes gedoken. Geen idee hoe andere mensen erachter komen dat zulke dingen bestaan. Van mijn vrienden moet ik het niet hebben. Ik google eindeloos op ‘slingbacks zakken af’ en kom er dan achter dat veel mensen onnodige schoenenproblemen hebben, waar ze in China bij AliExpress al lang iets op hebben gevonden. Dat scheelt afvalbergen zinloos geproduceerde schoenen en zo dient dit blog toch een hoger doel. 

3 Testen

Kruislingse gelbandjes
Kruislingse gelbandjes van AliExpress
  1. Kruislingse schoenbandjes van AliExpress voor bijna geen geld
    Beetje rare dingen omdat er wel een baldadig gespje aan zit maar nergens gaatjes in het bandje zijn geperforeerd. Ik heb hem getest in combinatie met zwarte sandalen die ik al heel lang heb, maar zelden draag omdat het bandje niet veel doet en het daarom een soort kleppers zijn, dacht ik. Met de kruislingse schoenenbandjes klepperen ze minder, maar het bandje zit te los en verloor ik, ondanks het plakband om de gesp van de schoen, tijdens een sprint naar de trein. Wat veel erger was, maar waar AliExpress niets aan kan doen, was dat ik van het leer over mijn tenen een dozijn blaren kreeg.
    Conclusie: Exit

Elastieken bandjes
Elastieken bandjes

2. Elastische schoenbandjes van AliExpress voor geen geld
Ik had twijfels over de meerwaarde boven plakband. De bandjes zien er nogal goedkoop uit. Ik heb ze getest met mijn afvallige slingbacks. Perfect. Ik heb er een dag lang moeiteloos mee op kantoor trap op trap af mee gelopen, wat voorheen ondenkbaar was. De slingbacks zakten niet af. Aan het eind van de dag zag het er wel licht medisch uit omdat mijn voeten opgezet waren en de bandjes tegen die tijd striemen op mijn voeten achter lieten. Een kniesoor die daarop let.
Conclusie: Subliem, aanrader voor elke schoenendrager

Gelbandjes piepen onder het leer uit
Gelbandjes piepen onder het leer uit

3. Magic happy feet: Sexy feet 4,99 bij magicbodyfashion.com
Smalle siliconenplakrandjes die ik in mijn slingbacks plakte, die daarna veel beter bleven zitten en die ik ook in mijn sandalen met sleehak heb geplakt. Dat hielp zeker. Het grote nadeel is dat de bandjes niet goed blijven zitten. Ze wandelen zelf. Ik kan beter uit de Magic-Happy-Feet-collectie de Celibrities softies aanschaffen. Check: gedaan.
Conclusie: Veelbelovend, moet ik nog verder mee experimenteren.
(Vond ook nog deze webwinkel: https://www.shoesupply.eu/inlegzolen/type-schoen/pumps/)

Volgende keer weer over de dood.

 

Eén gedachte over “Test: Siliconen of blote voeten, tips voor iedere schoenendrager (m/v)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *