Radioliefde

Een paar jaar geleden schreef ik wekelijks over radio in de Mikro Gids, maar dat is voorgoed verleden tijd. Ook in andere gidsen is steeds minder aandacht voor radio. In de Televiziergids staat bij 747AM alleen: ‘Praatradio’.
Nu gaat 747AM dus op de schop. 747AM is radio voor echte luisteraars: De avonden, Knetterende letteren, Wereldnet! Ik zal niet zeggen dat ik dagelijks aan 747AM gekluisterd zit, maar als ik er de rust voor vind is het de hemel op aarde. Ik zit dan met een notitieblokje op de bank, krabbel wat en luister ondertussen. Radio luisteren is ook perfect tijdens de afwas of het koken. Maar dat wordt tegenwoordig gedaan door afwasmachine en magnetron en die luisteren niet. Breien doen we niet meer. Elke avond foto’s inplakken is ook weer zoiets. Alleen maar zitten en luisteren doe je pas in de gezegende staat van hoogbejaardheid, denk ik. Jammer. De avonden is zoals alle goede dingen in het leven vakantie van actualiteit. Willen Kunststof en Radio Bergeijk weleens vervallen in verband met sportuitzendingen of aardbevingen, dan draaien De avonden lekker door. Er is al te veel flauwe muziek. Er is al veel te veel aandacht voor massa en highlights, te veel gezegd over cartoons. Ik pleit (vuist op tafel) voor meer periferie en Nieuw Elitair Elan.

De radio nieuwe stijl is achtergrondradio. Zie dit verslag van omroep.nl

Maar er is nog hoop. De opkomst van de luisterboeken, de podcasts… Binnenkort me ook maar eens verdiepen in buitenlandse radioprogramma’s.

Eén gedachte over “Radioliefde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *