Radio uit de oude doos

Vandaag in tweeeneenhalf uur fietsen geluisterd naar De beste radio van Nederland, 747 AM, 10.00-12.00. Oude afleveringen uiteraard, vorige week al uitgezonden, opgenomen op mijn ipod. Het viel best tegen. Om te beginnen hoorde ik een aflevering van wat ik begreep dat de oerversie van Jiskefet moest zijn, het radioprogramma Borát. Ik hou niet bijster van Jiskefet, hoewel de laatste reeks dankzij Beppie Melissen als de keiharde hoofdzuster een hoogtepunt in hun oeuvre was. Ik hou erg van harde humor, maar Jiskefet is nihilistisch. Alles moet dood en vooral nooit je weke kanten tonen. Zo ook Borát. Ik luisterde naar een oma en haar kleinzoon die de billen van dikke jongens bezongen. Gaap. Dat zal de oudere luisteraars van 747 AM wel geschokt hebben en daar was het de rakkers natuurlijk ook om te doen. Ik zapte door naar ‘Raad een lied’. Leuk om een keer te horen, maar haakte voortijdig af. Gelukkig had ik ook een portret van de correspondent Jan Kloos van Wereldnet in Armenië opgenomen. Kloos bekende dat hij zelfs een stoplicht een belemmering van zijn vrijheid vond. Fietsend tussen koeien en een maisveld hoorde ik hoe hij in Armenie een hap vers gebakken brood nam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *