De universele standaardsok


Ik koop best weleens een gek kledingstuk, maar op het gebied van sokken ben ik uiterst behoudend. Ik koop sokken sinds mensenheugenis bij de Hema. Doorsnee elastische zwarte katoenen sokken die allemaal hetzelfde zijn. Tenminste, dat denk je. Maar als ik de was uitzoek zijn alle sokken anders. Hun zwart is anders zwart. De boord is anders gebreid en breder of smaller. Ik snap het niet. Ligt het aan de Hema die experimenteert met de ideale boordmaat van sokken en pigmentgradatie? Of is de wasmachine de boosdoener? Dat de ene zwarte sok net een paar korreltjes waspoeder meer meekrijgt en daarom bleker wordt? En verslapt het elastiek in een sokkenboord sneller als hij bijvoorbeeld tussen een spijkerbroek bekneld zit? Blijft zijn broertje die bij de handdoeken zat daarom zo lekker strak? Het is een groot raadsel. Voor een enorm bedrag kun je plastic klemmetjes kopen tegen dit probleem, maar dan moet je maar net de discipline op kunnen brengen dat klemmetje ook te gebruiken waar het voor bedoeld is. Zie ik bij mij niet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *