Miskleun op marktplaats

Ik heb een telefoonmodel gekocht dat niet bestaat. Rara-ra. (3x. Niet RARA! Ik heb in de jaren tachtig alleen mijn haren getoepeerd)
Op marktplaats stond hij omschreven als een zo goed als gloednieuwe Jacob Jensen T5 met nummerherkenning. Nummerherkenning, dat leek me wel wat. Meestal neem ik op met ‘Hoi, met mij’ als opdrachtgevers bellen en met ‘Bureau Troostkoper, specialist in teksten met een bite’ als het mijn moeder is.
Ik ben door mijn eigen vooroordelen bij de neus genomen. Bij googelen vond ik de verkoper Jan-Bastiaan van de R als communicatiepief op een universiteit. Zijn prijs was fors – de helft van de nieuwprijs – maar zo’n man zal wel bijna niks verdienen en ik vond het fijn dat hij traceerbaar was. Universiteit! Communicatie! (Terwijl ik op marktplaats hele goeie ervaringen heb met mensen die hun eigen naam niet eens kunnen spellen)
Hij had de telefoon keurig ingepakt en opgestuurd. We hadden gasten op het moment dat de T5 arriveerde dus ik moest een dag wachten tot ik hem kon installeren. Het uur van de waarheid was 10.00 uur in de ochtend. De gebruiksaanwijzing repte over het verbinden van het batterijcompartiment met de rest van de telefoon. Na wat wrikken lukte het me de standaard van het ding af te krijgen om tot de volgende conclusie te komen: Op de plek waar die batterijen geplaatst hadden moeten worden was GEEN AANSLUITING. Deze telefoon had NOOIT NUMMERWEERGAVE GEHAD. Laat staan dat hij 80 nummers had kunnen onthouden. Het display was altijd leeg gebleven. Het was een tot op de bilnaad uitgeklede Jacob Jensen.
Ik mailde mijn bevindingen naar Jan-Bastiaan. Die was eerst nog op vakantie. Maar bij thuiskomst vroeg hij of het om een snoertje ging. Dan zou hij nog even in een laatje hier of daar snuffelen.
Maar nee, het ging wel om even wat meer dan een simpel snoertje.
Laatste woorden van Jan Sebastiaan: ‘Ik geloof al met al niet dat ik veel voor je kan betekenen, maar hoop wel dat je gewoon kunt bellen.’

Dus: Iemand geinteresseerd in een unieke, buiten de catalogus om gemaakte Jacob Jensen T5 ZONDER nummerherkenning? Bieden vanaf 50 euro.

6 gedachten over “Miskleun op marktplaats

  1. Ik heb precies dezelfde telefoon. Nummerherkenning heeft het ooit gewoon gedaan totdat we overstapte naar Tele2. Ik dacht misschien zijn de batterijen op (aangezien ze het in de gebruiksaanwijzing over batterijen hebben) en heb dat hele ding opengeschroefd, maar kan nergens vinden waar ik ze in zou moeten stoppen. Snap er dus ook niks van, maar het heeft wel gewoon gewerkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *