Lievelingsbestek

In de hoop op een negentigdelige gouden bestekset besloot ik in 2005 te trouwen. Maar niks. We moesten ons tevreden stellen met roestvrijstalen gebaksvorkjes. Dus nu eten we nog steeds met mijn Hema-servies uit 1997 (op de foto helemaal links) dat ik kocht als opvolger van een Blokkerset met plastic handvatten en ophanggaatjes. Ik had zes stuks van alles en probeerde het aantal gasten lange tijd op maximaal vier te houden, maar dat hou je niet vol. Het rechtersetje (drie van gekocht) kwam erbij. De messen zijn ok, maar de vorken zijn om hooi mee op een kar te gooien. Als je ze laat vallen, prikken ze door het plafond van de onderbuurvrouw.
En ook de laatste aanvulling (middelste setje, vanwege een tsunami aan gasten, ook Hema) was geen liefde. De eerste aankopen zijn veruit favoriet.
Is bestek belangrijk? Ach, het is zelden speerpunt in het budgetadvies van het NIBUD, maar als je bedenkt dat je er elke dag mee eet kan het maar beter mooi zijn. Als mijn neefje in 2023 gaat studeren kan ik hem mijn Hemadingen kado doen en koop ik zelf iets leuks bij Royal Design. (Of ik wacht tot hij gaat trouwen.)

4 gedachten over “Lievelingsbestek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *