‘Krak’, zegt het vogeltje

Al jaaaaren zeur ik iedereen met een tuin en zon aan de kop: koop een shadylace. Maar naar mij luistert nooit iemand (en terecht).
Een boom is altijd fijner dan een parasol en iemand (ontwerper Chris Kabel) heeft er op zeker moment over nagedacht waarom dat zo is. Zo’n man verdient een lintje. Hij maakte een parasol met de belangrijkste eigenschap van een boom: gelaagde schaduw met scheuten door bladeren gefilterd zonlicht.
Het gouden vogeltje op de top, dat was de genadeslag: hopeloos verliefd was ik.
Pas afgelopen weekend kwam ik op het idee er zelf een aan te schaffen. Wij hebben zon tot 13.30 en een normaal mens zit niet voor 13.30 op zijn balkon, vond ik altijd. Door een miraculeuze chemische reactie in mijn hersenpan ben ik radicaal van gedachte veranderd.
Donderdag arriveerde de parasol. Geluk alom. Tot W. een halfuur daarna het vogeltje op de top wilde draaien en het ‘Krak’ zei. Nu staat het in de boekenkast gelijmd en wel te drogen. Maar we willen natuurlijk een nieuwe en hebben ook al een klacht ingediend over de kromme stok die gespleten en gelijmd is. Het lijkt wel Blokker, maar is 200 euro.
Zo kan Chris K. het toch nooit bedoeld hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *