Jonge kleren in oude textielstad

Had ik het al eens over mijn kleine-winkeltjes-fobie gehad?
Ik durfde Guten Appetit in Tilburg alleen binnen te lopen omdat ik voor Zó! een artikel schrijf over kunstenaars/ontwerpers en ondernemen.
Guten Appetit is een atelierwinkel. De eigenaresse is net bevallen en daarom wordt de winkel tijdelijk gerund door Sanne Jansen. Sanne heeft weleens onder een baas gewerkt, maar er gaat voor haar niets boven zelf kleren maken naar geheel eigen inzicht.
Of ze ervan kan leven? Met het geld dat ze verdient kan ze een nieuwe collectie maken. Maar Sanne is wel op uitnodiging van een Japanse ontwerper een paar maanden naar Japan geweest en heeft daar wat contacten gelegd. Japanners smullen van Nederlandse ontwerpen.
Sanne: “Voor Nederlanders moeten kleren praktisch zijn. Ze moeten in de wasmachine kunnen en zo. Dat heb ik zelf eigenlijk ook wel. Japanners hebben dat minder. Je hebt er straten vol fantastische winkels met de gekste dingen.”
Ander punt: “Mijn kleren staan Japanners goed. Soms denk ik als een Nederlandse vrouw ze past: Misschien moet je dit gewoon niet doen.”
Terugkerend verhaal: kunstacademies vertellen hun studenten niets over zelfstandig ondernemen. Ook Sanne heeft het wiel uit moeten vinden. “Een modeshow doe ik niet. Tenzij ik zeker weet dat er tien inkopers op de eerste rij zitten.”
Ze heeft wel een mooie brochure (foto) en site.

4 gedachten over “Jonge kleren in oude textielstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *