De relatie tussen sieraden en BK pannendeksels

Ze heeft onze trouwringen gemaakt. Ik mag enorm wereldwijs overkomen, maar ik had geen idee waar je een ring moest laten maken als je niet naar de standaard juwelier wilde. Ik googelde op ‘kunstenaar’ en ‘sieraden’ en vond Jeanette Knigge.
Sinds anderhalf jaar heeft ze haar eigen atelier/cursusruimte/expositieruimte/sieradenwinkel in Deventer, Kunstgoud, met werkbanken met gereedschap langs de muur. Geen marktonderzoek, ze begon gewoon. “Als ik na drie jaar failliet ga, ga ik een paar jaar poetsen. Maar dan heb ik het in elk geval geprobeerd.” KG loopt gelukkig prima dankzij persoonlijkheid en enthousiasme van Jeanette. Ze heeft klanten die speciaal voor haar uit Amsterdam en Alkmaar komen: “Ik ben geen zolderkamertjeskunstenaar. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan.”
Klanten vragen zich altijd af waar die gaatjes in het midden van het vitrineglas voor zijn. Pas dacht iemand dat die erin zaten om te voorkomen dat het te warm werd van binnen. Maar nee. “Mijn man Harco heeft de vitrines gemaakt van oude deksels die hij had gevonden in een afvalcontainer van BK Pannen in Kampen. We hebben de dozen verhuizing na verhuizing meegesleept. Nu kwamen ze goed van pas. In die gaatjes moest het handvat komen.”

2 gedachten over “De relatie tussen sieraden en BK pannendeksels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *