Hak-slik-weg

Lopen op een stuk hout met een spijker eronder, kan dat? Ja hoor, dat kan, ik doe het elke zomer een halve keer. Mijn houten zolen met spijker zijn van Miu Miu, een niet onopgemerkt gebleven schoenontwerpster. Ik heb de sandaaltjes gekocht in wat ik steevast als ‘mijn rijke jaren’ aanduid. Ik had toen soms zoveel geld op de rekening staan dat ik tegen heug en meug de stad inging met als opdracht minstens 200 euro uit te geven.
Gelukkig bestaan er ontwerpers als Miu Miu. Anders had ik vast nooit meer naar huis gekund.
Ik weet niet meer hoe de hakken er van origine uitzagen, wat Miu Miu’s bedoeling ermee was. De schoenmaker weet het ook zeker niet. Ik bestudeer zijn gezicht terwijl hij zijn lachen inhoudt. Ach ja, voor zijn vakantie wil hij best nog wat miniscule snippers zool ergens rond die spijkers plakken. En loopt het dan lekkerder dan zonder rubber?
Pas du tout. Het loopt of je op spijkers loopt en dat is alleen maar licht aangenaam in de kelder van deze flat. Wel mee uitkijken, want het rubber is zo op.
Maar mooi he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *