Gratis zweven over lavendelvelden

De nacht is de nieuwe dag, volgens Richard Wiseman. Superslapers zijn rijker en gelukkiger en Wiseman heeft allerlei tips hoe je zelf ook zo’n superslaper wordt en optimaal profijt van je nacht hebt. (En van een middagtuk.)
Goed drómen is om te beginnen van levensbelang. Je slaapt beter in als je je voorstellingen maakt van een omgeving waar je rustig en gelukkig van wordt, maar een slimme dromer heeft ook invloed op het verloop van zijn dromen. Hoe? Iets met de app dream:on

‘Ga scheiden’ 
Ik downloadde de app in een nacht dat W. van huis was. De slaaptips van Wiseman zijn sowieso veelal voor alleenslapers. (‘Ga scheiden als het gesnurk van je echtgenoot je uit je slaap houdt.’) Een half uur voor het tijdstip dat ik wakker werd, zou een zelf uitgekozen muziekje, tuin, stad of oceaan,  mijn droom sturen. Het volume wordt aangepast aan het niveau waarop je slaapt. De app meet dat door bij te houden hoeveel je beweegt. Het is niet de bedoeling dat je van de droommuziek wakker van wordt natuurlijk.

De resultaten van Dream:on
De resultaten van Dream:on

Ontslagen
Nacht één had thema tuin. Wakker werd ik er niet van. Ik sliep wel beroerd (Zie de curve die uren tegen ‘awake’ schuurt) met zo’n vreemdeling op de rand van mijn matras, en droomde dat ik en mijn collegae ontslagen werden in een algemeen overleg. Terwijl ik mij toch had voorgesteld dat ik over lavendelvelden zou zweven. Naar de Provence gaan zonder de hele reis te hoeven ondernemen, elke nacht, bij een zelf te bepalen temperatuur, zomaar gratis, leek mij geweldig.

Liefdeloos
Nacht twee: Oceaangeluiden. Ik zou als een zeemeermin door kleurrijke diepe waters zweven. De rauwe werkelijkheid was dat ik droomde dat mijn moeder plantenwortels baarde en daar nogal nonchalant over deed, liefdeloos zelfs.

Optionele andere geluiden:
Paparazzi – Je staat in het middelpunt van de belangstelling.
On the run – je loopt hard.
Pool party – je slurpt uit een cocktailglas.
En met het geluid Count’s Castle overwin je je angsten en gaat op avontuur in een luguber kasteel. Dat laatste is net zo aanlokkelijk als een moeder die plantenwortels baart.

Ik sla een nachtje over.

Gewichtsloos door de onderwaterwereld zweven
Gewichtsloos door de onderwaterwereld zweven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *