Fiets met afneembaar hoofd

Bezitters van een Giant downtown groeten elkaar op straat, vertelde de fietsenverkoper die er zelf ook één had.
Bezitters van een Giant downtown zijn gewoon aardige mensen. Ik wikte en woog en schreef een aantal van hen een mailtje: Was het stuur echt zo misselijk als ik gehoord had? A.T. schreef dat ze inderdaad veel ellende met het stuur annex slot had gehad maar ze was nog steeds verliefd op de fiets: Je zult heel veel positieve reacties van omstanders oogsten. Opvallend veel bejaarde mensen worden op slag verliefd op de fiets. Ik word nog steeds voortdurend aangesproken door mensen die even stil blijven staan en er een opmerking over maken. Vervolgens willen weten waar ik hem voor hoeveel gekocht hebt (zelfs als ze zelf in een scootmobiel zitten). Het lijkt net of ik hun dag goed maak (even overdreven natuurlijk) met de verschijning van die fiets.
De reactie van P.J.: Als je tegen de opmerking ‘wat een gekke fiets’ kunt (af en toe) is het een heerlijke
fiets.

Vooral gek is de fiets als het stuur als slot gebruikt wordt. Dat heeft hetzelfde effect als over straat lopen zonder hoofd.
Ondanks zijn sympathieke ontstaansgeschiedenis is de fiets -afgezien van een korte Amsterdamse hausse- nooit een doorslaand succes geworden. Giant maakt ze niet meer. De prijzen kelderen. Ik kocht hem voor 349 euro bij Van der Bildt fietsen op de Vleutenseweg in Utrecht.
(Fluisterend:) Hij heeft er nog maar drie.

2 gedachten over “Fiets met afneembaar hoofd

  1. Ik heb de Giant Downtown al sinds 2005. Fantastische pakezel van een fiets! In de loop der tijd wel de nodige onderdelen vervangen, maar de fiets is still going strong. Inderdaad krijg ik ook de nodige verwilderende blikken.:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *