(Eternal) Flames van Chris Kabel

Een coup de foudre met dingen. Dat hebben vast meer mensen. (Toch?) Misschien kunnen we een lotgenotengroepje stichten. Ik zou het zo omschrijven: je worstelt al jaren met een min of meer oplosbaar probleem. Je bent je er vaak niet eens van bewust. En ineens loop je tegen de oplossing aan.
Dat had ik met Flames van Chris Kabel. Dat stomme gemodder met die kaarsen en dat eeuwig lekkende kaarsvet! Die conservatieve kleur kaarsen en de smerigheid die in de standaard achterblijft. Ontwerpers zijn er niet alleen om dingen mooi te maken maar ook om iets nieuws te verzinnen. Ik googelde op ‘kandelaars’ en ‘design’ en werd verliefd. Een kandelaar op campingaztankje! Ik googelde en googelde, ontdekte dat Flames uit de productie was en hoe Chris Kabel op het idee was gekomen en ging nog harder en onomkeerbaarder voor de bijl.
Hij stond even op marktplaats (‘nieuw in de doos’) maar het biedingsproces was dermate slopend dat ik me daar maar uit terug heb getrokken. Op een dag dook hij op bij 0900-design voor 280 euro.
Het mo├ęst gewoon.
Gebruiksaanwijzing: ‘Alleen buiten gebruiken of in een goed geventileerde ruimte.’
‘We hebben een huis ver van de buitenwereld in Schotland. Daar gebruiken we campingaz ook gewoon binnen’, zei de verkoopster in de buitensportzaak.
(Wat niet in de gebruiksaanwijzing stond: PRIKtankjes, geen kliksysteem)
Van Chris Kabel heb ik ook een parasol met schaduwen van boomgebladerte. Benieuwd wat voor probleem hij nu weer voor me op gaat lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *