Een nieuwe kat

Ik wil een nieuwe kat. Sinds Hannes ‘hemelt’, zoals vriendin H. dat noemt, is het evenwicht weg. Ik weet niet of Joop ongelukkig is en zijn ellende van zich afmauwt, maar hij is wel erg spraakzaam en krankzinnig van geluk als we na een paar uur weer thuis zijn. Bovendien loopt hij me de hele dag achterna.
Tussen de bedrijven door graas ik het internet af, bekijk het aanbod van dierenasiels in het hele land, en sta op de wachtlijst voor ‘Edje’ in dierenasiel Driebergen. Van Edje wisten ze niet zeker of hij met honden kon. Als niet, mogen wij hem hebben.
Splatsj is helaas al weg.
Halfwas Kobus wordt dinsdag opgehaald.
Kittens zijn schaars goed. Het is het seizoen nog niet. Op marktplaats bieden ze hoog tegen elkaar op. (Het is voor marktplaats een pre analfabeet te zijn: ‘Geen handelaren en fockers’.) Ik heb uit wanhoop een cattery gebeld over een aandoenlijk kitten met een grote naam, Fighter huppeldepup tot zusenzo, van kittentekoop.nl. Maar 600 euro voor een stamboom gaat te ver. De te herplaatsen raskat Burberry van twee jaar was al weg en dat is maar goed ook: Joop en Burberry. Proef dat maar eens op je tong.
Heel Nederland is broeds. Honderdduizenden kattenzoekers vochten zich gister het Utrechts asiel in, waaronder wij (blauw oog nu). De meeste katten lagen verstijfd van schrik onder een kap in een groepsverblijf, anderen zaten in kooien en staken gretig een klauw naar buiten = “kan niet bij andere katten”. De paar katten die er uitsprongen omdat ze jong of hypersociaal waren, waren al gereserveerd of gingen per twee. En dat vindt Joop te veel.
Ik snakte naar verhalen over de bange theemutsen want ik wil best een oudere theemuts met een goed verhaal. Vertel dan maar dat Minoes reiki kan. Dat George gaat snorren als je een rode helm opzet. Dat Bowie in zijn broek piest van het lachen als De Toppers op tv zijn.
Verzin het, lieg iets bij elkaar!
Ik kwam katterig thuis, verdween met Joop naar de computer en surfde naar www.dierenasiels.com. Joop wil een watje, zegt hij.
Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *