Eén glaasje en ik zie de wereld in perspectief

‘Jij moest eens wat minder drinken’, zeg ik tegen dikke rode hoofden met gele tanden op tv. Ik heb namelijk het licht gezien. Dit jaar las ik het ene na het andere artikel over de schadelijke effecten van alcohol en terwijl ik bij het eerste nog sputterde: ‘Straks mogen we helemaal niks meer,’ stelde ik bij het laatste voor in elk geval door de week geen alcohol meer te drinken. Door de week geen alcohol hebben we vaker gedaan. Maandag drinken we de wijn die nog van zondag open staat en donderdag is toch al bijna vrijdag. Ook blijken wij opvallend heftige levens te hebben. Het kan zomaar op dinsdag gebeuren dat W opgefokt thuis komt of ik heel veel gewandeld heb of dat de wereld in lichterlaaie staat en dat daar wijn op gedronken moet worden.

Parachutespringen
Altijd de rem erop, verstandig en gezond zijn en op tijd ophouden, gek word ik daarvan. Ik ben ook al gestopt met roken en wil niet parachutespringen.

Drank heeft me zoveel gebracht. Drank is in het nú leven. Eén glaasje en ik zie de wereld in perspectief.
Eén glaasje ook en mijn huid wordt rood en vlekkerig. Na een euforische sjieke maaltijd met wijnarrangement met vriendinnen ter gelegenheid van mijn *piep*ste verjaardag (50) had ik twee weken lang een gezicht vol vlekken, bobbels en butsen. Maar liever een lelijke vrouw met wie je kunt lachen dan een mooie die op de klok kijkt, vond ik. Het was de prijs waard. De vraag is of het altijd de prijs waard is.

Walsen zonder alcohol
Ik schoof een conclusie voor me uit tot ik vorige week op een alcoholarme wijn van de Gall & Gall stuitte
die, als je er tenminste geen glaasje goddelijke Vacqueras naast drinkt, best feestelijk is. Het glas is hetzelfde, de kleur ook en er walst iets over de tong wat alleen heel in de verte aan druivensap doet denken. Voor door de week. Maar vrijdag zag mijn huid er zo twintig plus uit dat ik er maar een alcoholvrije maand van ga maken. Of een alcoholvrij jaar. Om het alcoholvrije leven niet te eentonig te maken heb ik bij tijdvooralcoholvrij.nl een doos luxe alcoholarme rode wijnen besteld. Let’s party! Revolutie!

(Nu nog uitzoeken welke restaurants alcoholvrije wijnen op de kaart hebben staan want van een avond op druivensap of water word ik nou bloedagressief. Tegen een alcoholvrije vakantie zie ik trouwens best op. En ik had ook liever gehad dat mijn huid niet tegen broccoli of uien kon.) 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *