De vrouw die drie keer sneller las dan haar Kobo Touch

De kobo touch doet het de eerste maand fantastisch. Drie boeken later kun je een was draaien in de tijd die hij nodig heeft om naar de volgende pagina te gaan.
De Kobo Touch een dreun verkopen helpt niet. Je kunt beter nagels lakken, opdrukoefeningen doen en een fles wijn leegdrinken in de tijd dat je wacht tot hij de volgende pagina gevonden heeft. Ik heb al veel wonderlijke dingen gedaan in de tijd dat ik eigenlijk een boek aan het lezen was.
Heb ik hem soms onheus behandeld?

Zinsdeel zoek
De eerste weken waren geweldig. Rozengeur en maneschijn. Strak rood hoesje voor hem gekocht. Toen had de Kobo Touch er nog wel lol in. Even met de vinger de rechterzijde aantippen en daar ontrolde de volgende pagina zich al.
En ok, in het (grandioze) bij bol.com aangeschafte boek Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck liet hij weleens een zinsdeel weg. Maar daar was nog wel mee te leven. Van Vergeef ons van A.M. Homes word ik helemaal gek. De Kobo Touch slaat pagina’s over, lijkt ze wel te verwisselen. Of ben ik dan weer te ongeduldig geweest en heb ik te vaak op zijn rechterzijde getapt? Nergens ook een geruststellend signaal dat hij je tap heeft gehoord en voor je aan het werk is.

Regenachtig weekend
Het allerallerergste is: het boek per ongeluk zo afsluiten dat je je pagina kwijt bent. Probeer dan maar eens terug te vinden waar je was. Trek er rustig een regenachtig weekend voor uit.
In de test van de Consumentenbond kwam hij er trouwens goed uit. Daarom koos ik hem. Maar dat resultaat geldt waarschijnlijk alleen als je elke maand een verse Kobo Touch koopt.

(update: of ligt het louter aan het boek van Homes? De ipad crasht er ook op en volgens epubvalidator zit er een fout in het bestand. Wij en ik van Saskia de Coster huppelt over de pagina’s)

(update 2: en ik vind Vergeef ons niet eens zo’n goed boek nu ik het – op de Mac – uit heb gelezen)

(update 3: Het ligt echt louter aan Vergeef ons. Toen ik dat bol.com meldde, kreeg ik een lijst met dertig vragen over hoe en waar ik het boek had opgeslagen die ik moest beantwoorden nadat ze eerder al gemeld hadden dat het geld terugkrijgen geen optie was. Heb het er maar bij laten zitten.

Kobo touch in consumentengids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *