10 jaar wachten op een lousy artikel over kattenvoer

Eindelijk besteedt de Consumentenbond aandacht aan kattenvoer. Nu zullen we het krijgen, dacht ik. Hulp. Want ik ben een consument in verwarring. Welk voer moet ik nemen? Hoe worden de brokjes gemaakt? Moeten oudere katten ander voer? Hoeveel gram heeft hij nodig per dag? Moet Joop echt afvallen met gespecialiseerde Hills light brokjes voor binnenkatten van boven de zeven jaar met een witte streep op de neus?
Dierenartsen zijn onbetrouwbaar. Die worden gesponsord en willen hun zakken spekken.
Maar de consumentenbond zou dat vast wel tot op de bodem uitzoeken. Toch?
Vier pagina’s zijn uitgetrokken voor de ‘special’ over dierenvoeding. Enige speerpunt in het onderzoek: wat is het goedkoopste kattenvoer? En een pietsie aandacht voor welke voedingsstoffen en of dat genoeg is. Punt. Klaar. Gemiste kans.
Voor de consumentenbond geldt altijd alleen maar de prijs. Jammer genoeg. Innovaties vinden ze onzin. Mooi ontwerp, ach waarom. Gedachte erachter? Wat koop ik daarvoor. Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. Bovendien: kopen mag niet leuk zijn, want voor je het weet ben je eraan verslaafd.
Het is dat ik mijn lidmaatschap al op heb gezegd. Anders zou ik het nog een keer doen.

5 gedachten over “10 jaar wachten op een lousy artikel over kattenvoer

  1. Hier een vriendinnetje van Cora.

    Elke dierenarts zal je vertellen dat huidproblemen/allergische reacties veel vaker komen bij goedkoop voer. Ondanks een goede hoeveelheid selenium 😉

    Trouwens: mooi artikel in komend FM! (ik zit in de redactie)

  2. Hee Nancy, leuk dat je reageert! Ik hoorde van Cora al dat je het mooi vond. Ben benieuwd of ik nog reacties krijg. (Ik had expres mijn webadres vermeld.)
    Maarreh: is lightvoer voor katten nou evenveel onzin als voor mensen????!!!

  3. Hoihoi!

    Lightvoer: zelfde volume maar minder voedingswaarde, dus inderdaad: net zoveel zin of onzin als bij mensen. Kijk, ik drink toch liever Cola-light en ik eet magere yoghurt. Waarna ik deze prima intentie teniet doe door nog een tweede portie opschep, een zak chips opentrek en een homp oude kaas afsnijd. Maar die keuze geef ik dan weer niet aan de katten. Ik geef ze overigens ook geen light-voer.

    Overigens: net als bij mensen merk ik bij onze katten (broer en zus) een groot verschil in de behoefte aan eten. Zus mauwt de hele dag om eten en broer niet. Voor zus is het net zo lastig om op gewicht te blijven als voor het vrouwtje….

  4. Hee dank je! Onze Joop is ook een grote vreetzak. Een troosteter. Hij en Hannes hebben kennelijk afgesproken dat Joop de baas is als het om eten gaat. Als Joop gaat eten is dat buutvrij. Dus als Hannes hem achterna zit gaat Joop snel naar het etensbakje 🙂

  5. Wat zijn het toch slimme beesten 😉 Onze katten zijn ook zo slim dat ze altijd het warmste plekje (op schoot) of het beste plekje (de stoel van het vrouwtje) of het plekje met de meeste aandacht (op de krant die of het boek dat je net nog aan het lezen was) uitkiezen. En als ze honger hebben kom je al helemaal niet om ze heen. Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *