Vrijheid of geld

Heb ik de juiste instelling om te freelancen?
Antwoord A: Ja, want als ik thuis werk voelt dat vaak niet eens als werken. Ik ben lyrisch over de mogelijkheid mijn werkritme aan het seizoen en mijn pet aan te passen. Ik ben gek op ’s avonds werken met twee katten om me heen en de tijd vergeten om overvallen te worden door gedachten en impulsen.
Antwoord B: Nee. Ik heb deze week de vrijheid gebruikt om een onverkwikkelijke werkrelatie te beĆ«indigen. Dat scheelt me zo’n 200 euro in de maand. Ik heb totnogtoe de mazzel gehad dat er steeds wel nieuwe opdrachten kwamen. De gedachte dat ik de boer opmoet griezelt me toe. Geld of vrijheid? Werken aan grotere projecten die later misschien ooit hun vruchten af zullen werpen? Dan maar even geen nieuw(e) jurk/jas/boek? Of is dat kop-in-het-zand politiek?
Het schijnt dat de grootste hobby van de moderne mens funshoppen is. In het kader van ‘Je bent wat je koopt’. Ben ik niks meer als ik niks koop en in de mode van vorig jaar loop? Moet ik naar het platteland omdat kleren, dure cultuur en uitgaansleven daar minder belangrijk zijn?
Ik kom er niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *