Tipi Wan en de schoenspanners

Het meisje dook in de kast. Ze had kleine, grote, houten en plastic schoenspanners. Ze was erg behulpzaam. Bijna tè. Ze zou de hele winkel voor me overhoop halen en toch vertrouwde ik haar voor geen meter. Na vier schoenspanners snapte ik het. Ze zag er precies uit als Tipi Wan, de Thaise aupair in Gooise vrouwen die haar hand niet omdraait voor een diefstalletje hier, een moordje daar en dat alles met onderdanige glimlach.
De verkoopster pakte een paar bruine puntlaarzen met slangenprint en propte de schoenspanners voor puntschoenen en puntlaarzen in de bruine puntlaarzen met slangenprint. De tenen van de bruine puntlaarzen met slangenprint bolden op. ‘Wow’, zei ik.
Tipi Wan was ik op slag vergeten.

2 gedachten over “Tipi Wan en de schoenspanners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *