Stukke Stelton in intimiderende winkelsetting

Er gaat veel stuk de laatste weken. Vooral thermoskannen moeten eraan geloven. Als ik boos naar ze kijk, spatten ze uit elkaar.
De Stelton is drie weken oud. Gekocht vanuit een diep geloof in duurzaamheid: als je iets koopt, koop dan iets goeds en voor lang. Een Stelton (62 euro) is een designklassieker uit 1977. Alles kan er aan vervangen worden, zei de verkoopster van Mobach. (Wat overigens een eigenaardige winkel is met drie vrouwen van exact dezelfde leeftijd (50) die met zijn allen achter de toonbank heel langzaam dingen in doosjes doen of er juist uithalen.)
Je moet tegen mij niet zeggen dat alles vervangen kan worden. Een week later ging het van kinkeldekinkel. Nu heb ik ze, dacht ik. Maar nee hoor, ze hingen er gewoon nieuw glaswerk in.
Ze zuchtten er vermoeid bij, dus ik dacht dat het wel gratis zou zijn en alleen maar extra werk voor ze. Maar het was toch nog mooi 26 euro.
Ik denk dat een van de drie de baas is en de energie uit de anderen wegzuigt. Ik ging zelf die dag tenminste ook vroeg onder wol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *