Paniek door pepermunt


Vorige week kreeg ik een brief van Mensen in nood met een rare bobbel erin; een helderwit onregelmatig gevormde bal in plastic ter grootte van een eurostuiver. Het deed denken aan een pepermunt, maar ik nam het zekere voor het onzekere, wie weet was het een buitenlands zeepje, en gooide het weg. Vandaag kreeg ik alweer een brief van Mensen in nood. Het lijkt de Novib wel.
‘Vrijdag 29 juli ontving u van Mensen in nood een mailing over voedselverstrekking aan dakloze en arme gezinnen in TjetseniĆ«. (…) Ter illustratie wordt een vergelijking gemaakt met eten in een restaurant in Nederland, waarbij de rekening en een after dinner pepermuntje zijn toegevoegd. Doelstelling van de rekening en het pepermuntje was om op een opvallende manier aandacht te vragen voor de problematiek.
Helaas bleek vandaag uit reacties van onze donateurs dat dit pepermuntje in de post verkruimeld was en tot onze schrik bleken onze donateurs soms in de veronderstelling dat het hier niet om een pepermuntje ging maar om verdacht poeder.’
Dat is echt weer een reƫle angst. Zucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *