Onthaaste groenten van de moestuin

Het derde groentepakket van moestuin Maaschalkerweerd alweer. De moestuin is weer iets anders dan de AH. Er werken ex-verslaafden, psychiatrische patiënten en mensen met een verstandelijke beperking naast ‘gewone’ vrijwilligers en een paar beroepskrachten. Vrijdag bleek het lijstje kwijt met de namen van mensen die een pakket wilden. (het zijn er een stuk of zes geloof ik.) Het gesprek daarover werd onderbroken door iemand die vanachter uit de winkel kwam vragen naar een kassabon. Met zijn drieën gingen ze op zoek in de kassala en in de prullenbak.
Een klein uur later bleek mijn groentepakket weggegeven en de ‘babygams’ waren op. Zou ik het volgende week dan opnieuw proberen? Maar een opgewekte vrouw met bril wilde wel een nieuw pakket maken. Met een grote krop sla? Goed, dan wachtte ik wel even op het terras.
Terwijl het verkeer rondom over de diverse snelwegen raasde, vochten twee kleine jongetje in de Moestuin om het enige fietsje temidden van wel zes skelters. Oma greep in. Het jankerdje won.
Leuk om te zien natuurlijk. Toch liep ik even naar binnen, niet om ongeduldig te lijken, uit pure nieuwsgierigheid. Op de toonbank stond een keurige bruine zak met fris groen.
“Ik… eh… zat buiten te wachten,” deelde ik mee.
“Ja,” zei de jongeman naast de kassa onaangedaan. Bij de AH zou ik erop los hebben geslagen, maar op de een of andere manier leek me dat hier niet gepast.
Onthaast en met reusachtig lekkere radijzen, net die ochtend geplukt, fietste ik huiswaarts.

Eén gedachte over “Onthaaste groenten van de moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *