Neusspray? Beter van niet!

Waarschijnlijk was ik de enige Nederlander die het nog niet wist, maar neussprays zijn dus heel gevaarlijk. Na het commentaar van Stan (zie hieronder) ben ik even gaan googelen en stuitte op een wanhopig forum van neussprayverslaafden. Denk dat ik maar eens een nachtje zonder ga doen…
Van het forum:
‘Via dit forum zou ik graag tips en ervaringen willen weten van mensen die, net als ik, verslaafd zijn aan neusdruppels en neusspray.
Deze verslaving is begonnen rond 1998. Voor ongeveer 4/5 jaar heb ik wekelijks een flesje neusspray gebruikt van alle denkbare merken. Omdat ik me schaamde ging ik bijna elke week naar een andere drogist of apotheek, ook al moest ik daar de halve stad voor rondrijden.
Ongeveer 3 jaar geleden was ik het zat en ben nar de huisarts gegaan die mij doorverwees naar de KNO arts. Deze heeft allerlei allergie tests gedaan, en tevens heb ik een CT-scan gehad om mijn vliezen in mijn hoofd en holtes te checken (was gelukkig allemaal goed) maar het bleek dat de spray het zelf veroorzaakte. Doordat ik zo gewend was een het gebruik van deze spray’s ging mijn neusslijmvlies steeds opnieuw opzetten.
Ik ben toen een kuur gekregen van verschillende druppels; 1 week druppels vor volwassenen , 1 week druppels voor kinderen en de laatste week druppels voor baby’s en daarbij kreeg ik een andere spray (waarvan ik de naam ben vergeten maar het leek op een groenachtige substantie)
Ik ben er toen helemaal vanaf gekomen, maar…… sinds een klein jaartje is het weer van voor af aan begonnen. Ik gebruik nu alleen nog maar druppels en doe ongeveer 2 tot 2,5 week met 1 flesje.
Ik wil er niet meer van afhankelijk zijn maar ik kom er niet vanaf.
Dus tips en ervaringen zijn van harte welkom’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *