Kado 2: Van de kleindochter van een poppenfabrikant

Toen ik vijf was, bezochten we familie van een nu allang failliet gegane poppenfabrikant in Drenthe. Er was een meisje van mijn leeftijd. Haar moeder zei tegen haar dat ze mij een pop uit moest laten zoeken. De kamer van het meisje was van vloer tot plafond gevuld met poppen. Vensterbanken, kasten, op het bed, onder het bed. Ik liep direct op de grootste pop die ze had af, maar het meisje stopte me. Ze manipuleerde me zo dat ik haar oudste en meest gehavende pop uitkoos: Jenet. Jenets haren waren een grote warboel en haar ogen stonden scheef. Maar omdat ik ook toen al een voorkeur had voor alles wat verstoten was, vond ik dat bij nader inzien best charmant.

P.S. Wildebras was het merk van die poppen. Op deze poppenverzamelaarssite zijn allemaal zusjes van Jenet te vinden. En o ja, Jenets wimpers waren door die lompe kleindochter ook afgeknipt en haar hielen waren stuk. Nog steeds geen gewild verzamelaarsobject, die Jenet, want ‘onbespeeld’ is ze zeker niet.

2 gedachten over “Kado 2: Van de kleindochter van een poppenfabrikant

  1. De fabriek stond in Steenwijk in
    Overijssel en niet in Drenthe.
    De fabriek is niet failliet gegaan,
    maar in 1976 afgebrand en als importbedrijf met het merk Wildebras doorgegaan.
    Afz. de eigenaar

  2. De eigenaar van de site neem ik aan? Niet de poppenfabrikant zelf. Bedankt voor de informatie in elk geval. Op het waarnemingsvermogen van een vijf jarige kun je in elk geval niet bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *