Jetlagsandalen

Sinds enige tijd (waarschijnlijk zonder dat ik het in de gaten heb al een kwart eeuw) bestaan er gespecialiseerde buitensportwinkels voor vrouwen. Kennelijk was er onder de zonderlingen die aan bergen hangen toch een vrouwtje of wat dat er moe van werd in sportburka’s het leven te moeten wagen.
Ik had de schoen Teva Ventura’s cork 2 op het oog. Gek genoeg was die in de veertig winkels die ik in en snel weer uitliep alleen verkrijgbaar in natuurschuw beige en hiephiephoerarood. Rood is schitterend voor hoge hakken, maar comfortabele sandalen moet je niet in het rood willen. Ik zou graag helder kunnen formuleren waarom niet.*)
Nu heb ik voor het eerst in Amerika besteld. De site van Magellan waarschuwde voor tot 80% heffingen bij de douane, maar ik had geluk. Vanmorgen arriveerden ze ingepakt in twee dozen, met kleine oogjes van de jetlag, zonder welke extra heffing dan ook.

*) Rode schoenen met hoge hakken zeggen: Ik heb er zin in. Ik weet hoe te leven en hoe te genieten. Ik verstop mij niet.
Rode sandalen zeggen: Ik verbouw zelf mijn groenten en bloemschikken is mijn lust en mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *